Stepped house

West Hobart | Residence

This new family home is located high on a steep lot in west Hobart.  The long views over the city and river Derwent are screened by the bulk of the neighbour’s house.  In response, our design steps up to peek over, with the living room enjoying a 180 degrees panorama.  On the low side a kitchen and dining room open onto a private front garden and terrace, beneath the powerful presence of Kunanyi rising to the west.  The house becomes a viewing device, moulded to connect this family to the water, city, mountain and gardens.      

Address | West Hobart                                                     Materials | Colorbond, tasoak, burnished concrete                      Builder | Skookom                                                                Status | Under construction